Terapi Oksigen Hyperbaric

Terapi Oksigen Hyperbaric (HBOT)

Ilmu Pengetahuan Di Balik Hyperbaric Medicine

Terapi Oksigen Hyperbaric, uga kasebut HBOT, minangka perawatan medis sing nyedhiyakake 100% oksigen kanggo sistem paru-paru pasien nalika ana ing kamar sing diteken. Pati wis ambegan oksigen ing tingkat sing luwih dhuwur tinimbang 21% sing ditemokake ing atmosfer tingkat laut normal.

Hyperbaric Therapy adhedhasar rong hukum dasar fisika.

"Hukum Henry"Nyatakake yen jumlah gas sing dibubarake ing cairan iku sebanding karo tekanan gas ing ndhuwur cairan, yen ora ana tindakan kimia.

"Hukum Boyle"Nyatakake yen ing suhu sing cetha, volume lan tekanan gas kasebut proporsional wae.

Iki tegese gas bakal kompres kanthi proporsional karo jumlah tekanan sing ditindakake. Nganggo hukum iki, Terapi Oksigen mbutuhake oksigen liyane kanggo dikirim menyang jaringan lan organ.

Peningkatan tekanan parsial oksigen ing tingkat sel bisa nyepetake proses pangobatan lan bantuan ing pemulihan saka akeh indikasi.

Efek samping sing paling tithik lan arang banget suwe banget. Hyperbaric Medicine ora obat kanggo paling indikasi nanging wis nduduhake kanggo nambah kabisan kekebalan, mbantu pasien kanthi masalah wiwit saka lara kronis nganti ora duwe masalah Komplek lan gangguan neurologis.

Hyperbaric Therapy
Hyperbaric Chamber

Sejarah Therapy Hyperbaric Oksigen

Iki perawatan medis sing bisa dilacak bali menyang 1600 kang.

Ing 1662, sing pisanan Hyperbaric Chamber dibangun lan dioperasèkaké déning sawijining pendeta Inggris sing dijenengi Henshaw. Dheweke ndhelikake struktur kanthi judul, Domicilium, sing digunakake kanggo nambani macem-macem kondisi.

Ing 1878, Paul Bert, ahli fisiologi Prancis, nemokake hubungan antarane penyakit decompression lan gelembung nitrogen ing awak. Bert banjur diidentifikasi yen rasa nyuda bisa diatasi karo recompression.

Konsep nangani pasien ing kondisi sing ditekan terus dening dokter bedah Prancis Fontaine, sing banjur mbangun kamar operasi seluler ing 1879. Fontaine ngerteni yen nitrofoboks oksida terhidup nduweni potensine sing luwih gedhe ing tekanan, ing salebeting pasien-pasien kasebut ngalami oksigenasi.

Ing wiwitan 1900 Dr. Orville Cunningham, profesor anestesi, nerangake manawa wong sing duwe penyakit jantung luwih apik luwih apik nalika urip luwih cedhak karo segara ketimbang wong sing manggon ing papan sing luwih dhuwur.

Dhèwèké ngrawat sawijining rekan sing nandhang lara influenza lan cedhak pati amarga larangan paru-paru. Sukses banget dheweke nuntun dheweke kanggo ngembangake "Rumah Sakit Steel Ball" sing ana ing pesisir Lake Erie. Struktur enem crita dibangun ing 1928 lan diameteripun 64. Rumah sakit bisa tekan 3 atmosfer absolut (44.1 PSI). Sayange, amarga status financial ekonomi sing nandhang sungkowo, dekonstructed iki ing 1942 kanggo scrap.

Hyperbaric Chambers lajeng dikembangake dening militer ing 1940 kanggo ngobati para penyelam laut sing ngalami penyakit decompression.

Ing 1950, dokter pisanan nggunakake Hyperbaric Medicine nalika operasi jantung lan paru-paru, sing nyebabake keracunan karbon monoksida ing 1960. Wiwit kuwi, liwat uji klinis 10,000 lan studi kasus wis rampung kanggo akeh aplikasi kesehatan sing gegandhengan karo mayoritas asil nglaporake sukses resounding.