Hyperbaric Therapy Therapy - HBOT Therapy- Hyperbaric Therapy

/Hyperbaric Therapy Therapy - HBOT Therapy- Hyperbaric Therapy
Hyperbaric Therapy Therapy - HBOT Therapy- Hyperbaric Therapy2018-01-21T06:10:26+00:00
Terapi Oksigen Hyperbaric

Terapi Oksigen Hyperbaric (HBOT)

Ilmu Pengetahuan Di Balik Hyperbaric Medicine

Terapi Oksigen Hyperbaric, uga kasebut HBOT, minangka perawatan medis sing nyedhiyakake 100% oksigen kanggo sistem paru-paru pasien nalika ana ing kamar sing diteken. Pati wis ambegan oksigen ing tingkat sing luwih dhuwur tinimbang 21% sing ditemokake ing atmosfer tingkat laut normal.

Hyperbaric Therapy adhedhasar rong hukum dasar fisika.

"Hukum Henry"Nyatakake yen jumlah gas sing dibubarake ing cairan iku sebanding karo tekanan gas ing ndhuwur cairan, yen ora ana tindakan kimia.

"Hukum Boyle"Nyatakake yen ing suhu sing cetha, volume lan tekanan gas kasebut proporsional wae.

Iki tegese gas bakal kompres kanthi proporsional karo jumlah tekanan sing ditindakake. Nganggo hukum iki, Terapi Oksigen mbutuhake oksigen liyane kanggo dikirim menyang jaringan lan organ.

Peningkatan tekanan parsial oksigen ing tingkat sel bisa nyepetake proses pangobatan lan bantuan ing pemulihan saka akeh indikasi.

Efek samping sing paling tithik lan arang banget suwe banget. Hyperbaric Medicine ora obat kanggo paling indikasi nanging wis nduduhake kanggo nambah kabisan kekebalan, mbantu pasien kanthi masalah wiwit saka lara kronis nganti ora duwe masalah Komplek lan gangguan neurologis.

Hyperbaric Therapy
Hyperbaric Chamber

Sejarah Therapy Hyperbaric Oksigen

Iki perawatan medis sing bisa dilacak bali menyang 1600 kang.

Ing 1662, sing pisanan Hyperbaric Chamber dibangun lan dioperasèkaké déning sawijining pendeta Inggris sing dijenengi Henshaw. Dheweke ndhelikake struktur kanthi judul, Domicilium, sing digunakake kanggo nambani macem-macem kondisi.

Ing 1878, Paul Bert, ahli fisiologi Prancis, nemokake hubungan antarane penyakit decompression lan gelembung nitrogen ing awak. Bert banjur diidentifikasi yen rasa nyuda bisa diatasi karo recompression.

Konsep nangani pasien ing kondisi sing ditekan terus dening dokter bedah Prancis Fontaine, sing banjur mbangun kamar operasi seluler ing 1879. Fontaine ngerteni yen nitrofoboks oksida terhidup nduweni potensine sing luwih gedhe ing tekanan, ing salebeting pasien-pasien kasebut ngalami oksigenasi.

Ing wiwitan 1900 Dr. Orville Cunningham, profesor anestesi, nerangake manawa wong sing duwe penyakit jantung luwih apik luwih apik nalika urip luwih cedhak karo segara ketimbang wong sing manggon ing papan sing luwih dhuwur.

Dhèwèké ngrawat sawijining rekan sing nandhang lara influenza lan cedhak pati amarga larangan paru-paru. Sukses banget dheweke nuntun dheweke kanggo ngembangake "Rumah Sakit Steel Ball" sing ana ing pesisir Lake Erie. Struktur enem crita dibangun ing 1928 lan diameteripun 64. Rumah sakit bisa tekan 3 atmosfer absolut (44.1 PSI). Sayange, amarga status financial ekonomi sing nandhang sungkowo, dekonstructed iki ing 1942 kanggo scrap.

Hyperbaric Chambers lajeng dikembangake dening militer ing 1940 kanggo ngobati para penyelam laut sing ngalami penyakit decompression.

Ing 1950, dokter pisanan nggunakake Hyperbaric Medicine nalika operasi jantung lan paru-paru, sing nyebabake keracunan karbon monoksida ing 1960. Wiwit kuwi, liwat uji klinis 10,000 lan studi kasus wis rampung kanggo akeh aplikasi kesehatan sing gegandhengan karo mayoritas asil nglaporake sukses resounding.

UHMS nemtokake Terapi Oksigen Hyperbaric (HBOT) minangka intervensi ing endi individu narik kawigatosan oksigen 100% sakwentoro ing njero ruangan hiperbarik sing ditekuk luwih dhuwur tinimbang tekanan laut (1 atmosphere absolute, utawa ATA).

Kanggo tujuan klinis, tekanan kudu padha utawa ngluwihi 1.4 ATA nalika ambegan cedhak 100% oksigen.

Asosiasi Farmakopoeia Amerika Serikat (USP) dan Asosiasi Gas Compressed (CGA) Kelas A nemtokake oksigen kelas medis supaya ora kurang saka 99.0% volume, lan National Fire Protection Association nemokaké oksigen kelas medis USP.

Ing kahanan tartamtu, nggambarake modhal pangobatan utamane nalika ing wong liya iku tambahan kanggo intervensi bedah utawa pharmacologic.

Perawatan bisa ditindakake ing Kamar Terapi Oksigen Hyperbaric Ooplace utawa Kamar Therapy Hyperbaric Multiplace.

Chambers Therapy Therapy Hyperbaric Monoplace nampung pasien siji; kamar kabeh wis tekanan karo oksigen 100 sing cedhak, lan pasien ngresiki langsung oksigen kamar.

Chamberlin Therapy Hyperbaric Multiplace nyekel loro utawa luwih wong (pasien, pengamat, lan / utawa personel dhukungan).

Multiplams Chambers sing diteken karo udara sing dikompresi nalika pasien nglangi oksigen liwat 100 liwat tutup, tudung kepala, utawa endotrakeal.

Miturut definisi UHMS lan tekad The Centers kanggo Medicare lan Medicaid Services (CMS) lan pelaku usaha pihak katelu liyane, oksigen medike kelas 100% ing atmosfer tekanan 1 utawa ngekspos bagian-bagian organ sing ora ana hubungane karo 100% oksigen ora mujudake Terapi oksigen hiperbarik.

Pasien Hyperbaric kudu nampa oksigen kanthi inhalasi ing kamar tekanan. Informasi saiki nuduhake yen tekanan kudu 1.4 ATA utawa luwih dhuwur.

HBOT

Perlu bantuan milih Kamar Sampurna Panjenengan?

Takon Pakar!
Hyperbaric Chamber

Saiki ana indikasi sing disetujoni 14 ing Amerika Serikat.

  1. Air utawa Gas Embolisme
  2. Keracunan Carbon Monoxide
  3. Clostridial Myositis and Myonecrosis (Gas Gangrene)
  4. Crush Injury, Compartment Syndrome and Other Isotherm Traumatic Acute
  5. Decompression Sickness
  6. Insufficiencies arteri
  7. Anemia abot
  8. Intracranial Abscess
  9. Necrotizing Infections Tissue Soft
  10. Osteomyelitis (refractory)
  11. Cacat Radiasi Radiasi (Soft Tissue lan Bony Necrosis)
  12. Kompromi Grafts lan Flaps
  13. Cacat Thermal Burn Injury
  14. Loss Hearing Sensorineural Sudin

Apa ora kamar Hyperbaric?

Oksigen topikal, utawa Topox, diterbitake liwat kamar cilik sing dilebokake liwat ekstremitas lan ditekan karo oksigen. Pasien ora ngresiki oksigen, utawa sisa tekanan awak. Mulane, pasien ora bisa entuk manfaat saka akeh efek positif saka Hyperbaric Medicine, sing sistemik utawa dumadi ing tingkat sing luwih jero tinimbang oksigen topikal sing bisa nembus (deleng bagean Fisika Hyperbaric lan Physiology ing ngisor). Topox adhedhasar konsep sing oksigen nyebar liwat jaringan ing jero mikron 30-50. [4] Cara iki ora ngobati DCS, emboli gas arteri (AGE), utawa keracunan karbon monoksida (CO).

Kanthi desain Topox, beda tekanan kudu digawe antarane mesin lan atmosfer mbukak kanggo ngompres mesin kasebut. Kanggo njaga extremism saka didhisikake metu saka mesin bertekanan, pocong ing kotak kudu pas banget sakitar extremism, saengga nggawe tourniquet kaya efek. Topox ora dilindhungi dening asuransi, utawa didhukung dening jurnal Diabetes Care kanggo perawatan ulkus kaki.

Tipe kamar liya yaiku Kamar Hyperbaric Mild portabel. Piranti sing lembut iki bisa ditekan menyang 1.2-1.5 atmosfer Absolute (ATA). Padha mung disetujoni dening FDA kanggo ngobati penyakit ketinggian. Akeh tas High Altitude Illness iki salah didol minangka "Chambers Hyperbaric Mild" kanggo indikator off-label sing ora diidinake.

Hyperbaric Chamber HBOT
Oksigen Hyperbaric Chamber

Fisika lan Fisiologi saka pengobatan hiperbarik

Fisika ing konco therapy Therapy Hyperbaric Oksigen (HBOT) dumunung ing hukum gas becik.

Aplikasi saka hukum Boyle (p1 v1 = p2 v2) katon ing akeh aspek Hyperbaric Medicine. Iki bisa migunani karo gejala embolik kayata penyakit decompression (DCS) utawa emboli gas arteri (AGE). Minangka meksa tambah, volume gelembung babagan ngurangi. Iki uga dadi penting karo dekompresi kamar; yen pasien ngendheg dheweke, volume gas sing kepepet ing njero paru-paru ngembang lan bisa nyebabake pneumotoraks.

Hukum Charles ([p1 v1] / T1 = [p2 v2] / T2) nerangake kenaikan suhu nalika prau ditekan lan pangurang suhu kanthi depresurisasi. Iki penting kanggo elinga nalika ngobati anak utawa pasien sing banget lara utawa diinterubasi.

Hukum Henry nyatakake yen jumlah gas sing dibubarake ing cairan iku sejajar karo tekanan parsial gas sing ditindakake ing permukaan cairan kasebut. Kanthi nambah tekanan atmosfer ing kamar kasebut, luwih akeh oksigen bisa dibubarake menyang plasma tinimbang bakal katon ing tekanan permukaan.

Klinisi kudu bisa ngetung jumlah oksigen sing ditampa dening pasien. Kanggo netepake jumlah kasebut, atmosfer mutlak (ATA) digunakake. Iki bisa diitung saka persentase oksigen ing campuran gas (biasane 100% ing Terapi Oksigen, 21% yen nggunakake udara) lan dikalikan kanthi tekanan. Tekanan kasebut ditulis ing sikil banyu segara, yaiku tekanan sing dialami yen ana sing nyedhaki jerone nalika ing banyu laut. Ambane lan tekanan bisa diukur kanthi nganggo cara akeh. Sawetara konversi umum yaiku atmosfir 1 = kaki 33 seawater = 10 meter banyu laut = 14.7 kilogram per inci inchi (psi) = Bar 1.01.

Therapy Hyperbaric Oxygen (HBOT)

Terapi oksigen Hyperbaric nggambarake wong sing ngrasakake oksigen persen 100 kanthi tekanan luwih dhuwur tinimbang banyu kanggo wektu sing diwenehake-biasane 60 nganti menit 90.

Tekanan atmosfir - Udhara sing diirisake yaiku oksigen persen 20.9, nitrogen persen 79, lan persen gas inert 0.1. Tekanan hawa normal amarga bobote lan bobot iki ditarik menyang pusat gravitasi bumi. Tekanan sing dialami ditulis minangka tekanan atmosfer. Tekanan atmosfer ing tingkat segara yakuwi 14.7 kilogram saben inchi (psi).

Tekanan Hydrostatic - Nalika sampeyan minggat ing sadhuwuring segara, tekanan atmosfer ngurangi amarga jumlah udara ing ndhuwur sampeyan kurang. Yen nyilem ing ngisor tingkat segara, ana sing sabanjure (tekanan mundhak) amarga banyu nduweni bobot sing luwih gedhe tinimbang hawa. Mangkono, sing luwih jero mudhun ing banyu luwih abot. Tekanan iki diarani tekanan hidrostatik.

Atmospheres Absolute (ATA) - ATA nuduhake ngukur tekanan sing sejatine ora ana lokasi. Kanthi cara iki, ambane standar bisa ditemokake manawa dumunung ing sadhuwure utawa ngisor segara.

Ana macem-macem istilah kanggo ngukur tekanan. Terapi HBO nggunakake tekanan sing luwih dhuwur tinimbang sing ditemokake ing permukaan bumi ing tingkat segara, sing diarani tekanan hiperbarik. Istilah utawa unit sing dipigunakaké kanggo nyebut tekanan hyperbaric kalebu millimeters utawa inci merkuri (mmHg, inHg), kilogram per meter persegi (psi), kaki utawa meter banyu laut (fsw, msw), lan atmosfer absolut (ATA).

Siji atmosfer Absolute, utawa 1 ATA, minangka tekanan atmosfer rata-rata sing ditindakake ing tingkat segara, utawa 14.7 psi. Rong atmosfer Absolute, utawa 2 ATA, kaping pindho tekanan atmosfer sing ditindakake ing tingkat segara. Yen dokter nemtokake perawatan HBOT sajrone jam 2 ATA, pasien bisa ngrasakake oksigen persen 100 sak jam siji lan nalika kaping pindho tekanan atmosfer ing tingkat laut.

Pitakonan hiperbarik : Panelusuran Hyperbaric : Informasi Hyperbaric

Hyperbaric Therapy

Perlu bantuan milih Kamar Sampurna Panjenengan?

Takon Pakar!

We have Expert waiting to Help You!

Priksa manawa kanggo masang Jeneng, Nomer Telpon, lan Alamat E-mail kanthi teliti lan kita bakal njawab sanalika bisa. Matur suwun!
  • Kothak iki kanggo tujuan validasi lan kudu ditindih ora diganti.
Ngenteni!
Sampeyan kudu iki
Pedoman Gratis!
2018 (C) Kabeh hak dilindhungi undhang-undhang.
Njaluk Saiki! Nomer winates sing kasedhiya.
Saiki Translated menyang 105 basa sing beda-beda
Pitakonan?
Sampeyan kudu iki
Pedoman Gratis!
Njaluk Saiki! Nomer winates sing kasedhiya.
Saiki Translated menyang 105 basa sing beda-beda
Kanggo Pasien lan Klinik.
Matur nuwun!
Sampeyan Registerd
kanggo Pandhuan
Pandhuan sanalika wis siap!
Kita bakal ngirim 2018
Phillip Janca
Presiden / US Sales
Phillip Janca
Sriram Narasimhan
Sales Internasional